academia-orfei.com
  BG | EN | DE


Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей” е ежегодно културно събитие, което се провежда през месец август. Целта на Академията е да подпомага млади таланти по пътя на творческото им израстване.
В рамките на две седмици участници, гости, преподаватели, хора от различни култури, с различни вярвания, но с обща любов към изкуството, от всяко кътче на Европа и България, се събират, за да създадат атмосфера на дух, творчески стремеж и интерес към непознатото, към другото, което всяка човешка индивидуалност носи.
Благоприятно условие за това са организираните по време на Лятната академия майсторски класове ( музика, литература, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци) с преподаватели, активно участващи в културния живот на България и Европа.
Слово, звук, картина, движения на тялото... най-старите изразни средства на човечеството придобиват ново значение в Академията, благодарение на новаторски педагогически и творчески подходи. Познаването на тяхната същност (космическият им произход като дар за човечеството) и тяхното усвояване от участниците са израз на вечния стремеж към извора на красивото.

ЗАПИСВАНЕ В АКАДЕМИЯТА

© Академия Орфей. Изработено от PIC MEDIA