English language

Проекти-конкурс 2022

Проекти-конкурс 2022 2022-07-15T20:32:15+00:00

Резултати от Литературен конкурс „Огънят на Орфей“ 2022 г.

Скъпи участници, журито на Литературен конкурс „Огънят на Орфей“ 2022 благодари на всички вас за голямата активност и творчески импулс, които проявихте.
Не спирайте да изразявате себе си и своето поколение чрез словото!
Изкуството е било и ще бъде ЧОВЕЧНОСТ, ДОБРО, КРАСОТА, ДУХ!

ОТЛИЧЕНИ:

Пълни стипендии за участие в Творчески литературен клас в рамките на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ 2022, Златоград /11-17 август/ получават:

 1. Михаел Руков на 19 г. от гр. София
 2. Александра Вълчанова на 16 г. от гр. Русе

Основни стипендии за участие в Творчески литературен клас в рамките на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ 2022, Златоград /11-17 август/ получават:

 1. Камелия Димитрова на 18 г. от гр. Пловдив
 2. Никола Влахов на 15 г. от гр. Петрич

Номинирани:

Рая Урумова (16 г., Варна), Теодора Милева (16 г., София), Йоана Георгиева (17 г., Добрич), Йордана Кундева (15 г., Златоград), Катя Данова (20 г., Пловдив), Адриана Ангелова (16 г., Видин), Мартин Ангелов (15 г., Силистра), Сали Мехмедалиев (8 г., Кърджали)

*При отказ на някой отличен със стипендия да участва в Лятната академия, ще се проведе второ класиране между номинираните.

Творческият литературен клас „Огънят на Орфей“ е отворен – всеки може да вземе участие. При желание от ваша страна моля да ни пишете за повече информация: oganiatnaorfei@abv.bg 

Независимо дали сте сред избраните, продължавайте да творите, бъдете смели! Вдъхновявайте себе си и хората около вас с думи на любов и човечност!

 

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ЗА УЧАСТИЕ

В XVI ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА ИЗКУСТВО „ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ“ 2022

 Скъпи приятели на литературното творчество,  през 2022 година Фондация за изкуство и култура „Огънят на Орфей“ продължава своя литературен конкурс, чиято цел е да стимулира пишещите млади хора и да им даде възможност да усъвършенстват своите творчески умения в областта на Словото.

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ

В конкурса могат да участват деца и младежи до 25 г., пишещи на български език.

Изпратете две свои непубликувани  творби (разкази, стихотворения или др.) с обща дължина до 10 страници – в един общ файл, озаглавен с Вашето име и фамилия.

Оформление на текстовете във файла:

 1. Име, презиме, фамилия
 2. Възраст и дата на раждане
 3. Адрес
 4. Телефон
 5. Имейл
 6. Творба № 1
 7. Творба №2

Изпращане на файла с творбите – по електронен път на e-mail:
oganiatnaorfei.konkurs@abv.bg  най-късно до  1 юли 2022 г.

Обявяване на победителите: 15 юли 2022 г.

 НАГРАДИ

Две пълни и две основни стипендии за участие в Творчески литературен клас в рамките на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ в гр. Златоград от 10 до 17 август 2022 г.

 • Пълните стипендии включват такса за участие,нощувки и храна.
 • Основните стипендии покриват таксата за участие в литературния клас

Творбите ще бъдат четени и коментирани от ЖУРИ В СЪСТАВ:

 ЕВГЕНИЯ ТАГАРЕВА (поетеса и преводач на поезия, член на Съюза на българските писатели, композитор и пианист, председател на Фондация „Огънят на Орфей“)

и младите писатели

ДАЯН ШАЕР (автор на романите „Има ли места в рая“ и „Да откраднеш сърцето на дявола“)
ВИКТОРИЯ ИЛИЕВА (член на Фондация „Огънят на Орфей“, лекар, автор на книгата с разкази „Удумбара“)
ИВАН РУСЛАНОВ (журналист, редактор в Българско Национално Радио , автор на романите „Черният ангел:Раждането на един от нас“, „Среднощни светлини“ и сборника с разкази „Искри човечност“)

Желаем на всички ви творчески успехи!

 

 

ПРОЕКТ „ПИАНО АРТ“
(помагало за незрящи и слабовиждащи)

реализира се от ФОНДАЦИЯ“ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ“

с финансовата подкрепа на
АГЕНЦИЯ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В БЪЛГАРИЯ
съгласно Договор №16-РИ/27.05.2021 г.

     

 

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ОГЪНЯТ НА ОРФЕЙ“ 2021

Скъпи участници, журито на Литературен конкурс „Огънят на Орфей“ 2021 благодари на всички вас за голямата активност и творчески импулс, които проявихте.

За краткия срок на конкурса получихме творби от близо сто участници, голяма част от които са ученици под 16-годишна възраст.

Радваме се, че въпреки трудните условия на онлайн обучение, пандемия и хаос, вие продължавате да творите! Вярваме, че изкуството е било и ще бъде начинът да се съхраним в трудни времена.

ОТЛИЧЕНИ:

Пълни стипендии за участие в Творчески литературен клас в рамките на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ (Златоград):

 1. Наоми Грейс Провоу на 11 г. от гр. Шумен
 2. Валерия Валериева на 16 г. от гр. София

Основни стипендии за участие в Творчески литературен клас в рамките на Лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ (Златоград):

 1. Божана Славкова на 16 г. от гр. Бургас
 2. Филип Цанов на 21 г. от гр. София

Номинирани:

Божидар Брандийски, Галин Николов, Далиа Давидкова,  Дияна Атанасова, Йоана Гълъбова, Катя Данова, Марияна Митева, Петър Чавдаров, Пламена Караколева

*При отказ на някой отличен със стипендия да участва в Лятната академия, ще се проведе второ класиране между номинираните.

Независимо дали сте сред избраните, продължавайте да творите, бъдете смели! Вдъхновявайте себе си и хората около вас с думи на любов и човечност!

Екипът на „Огънят на Орфей“